Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων!


Φωτο: Υπάλληλοι του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας

Τις πόρτες του στους δικαιούχους του άνοιξε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων. Σε πρώτο στάδιο εξυπηρετήθηκαν 21 άπορες, άνεργες και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες δόθηκαν ΔΩΡΕΑΝ τρόφιμα, οικιακά είδη και παιχνίδια.

Ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, επικεφαλής της Επιτροπής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η συνεχής αύξηση της ανεργίας, φέρνει όλο και περισσότερους πολίτες αντιμέτωπους με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.
 Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια του να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ίδρυσε το «Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο», το οποίο βλέπουμε σήμερα να γίνεται πράξη και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι αλλά και χαρούμενοι που μπορούμε και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 αιτήσεις δικαιούχων στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου,  από τις οποίες σε πρώτη φάση επιλέξαμε να εξυπηρετήσουμε 21 οικογένειες. Θα ήθελα να τονίσω ότι καμία αίτηση δημότη μας, που πληροί τις προϋποθέσεις, δεν απορρίφτηκε. Οι 21 αυτές οικογένειες όμως ήταν πολύ κάτω από τα όρια που ετέθησαν και έχριζαν άμεσης βοήθειας.
Ευχόμαστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας να είναι πάντα γεμάτο για να μπορούμε να εξυπηρετούμε περισσότερους ανθρώπους καθώς δυστυχώς βλέπουμε ότι ο αριθμός των αιτήσεων ολοένα και αυξάνεται.
Χρειαζόμαστε όμως την βοήθεια των πολιτών. Χρειαζόμαστε προσφορές για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες της εποχής μας. Εντός της επόμενης εβδομάδος θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου μας καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» όπου όσοι θέλουν να ενισχύσουν αυτό το έργο αγάπης, μπορούν να αφήνουν εκεί προϊόντα. Επίσης όσοι θέλουν να κάνουν προσωπικές προσφορές μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2262350600 και 50607 ή να φέρνουν τρόφιμα στο Δημαρχείο.
Όλοι μαζί θα στηρίξουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Ας μην ξεχνάμε πως ανά πάσα  στιγμή μπορεί και εμείς να βρεθούμε σε ανάλογη κατάσταση και να χρειαζόμαστε βοήθεια.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έκαναν δωρεές προϊόντων στο Παντοπωλείο μας, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας και του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’».

Λίγες πληροφορίες για το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη ( Παλαιό Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2262350600 και 2262350607 (κα. Ευγενία Βενιζέλου).
Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για τις ημέρες και τις ώρες παραλαβής των προϊόντων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262027703), από την οποία έχουν προμηθευτεί και τις ειδικές κάρτες, τις οποίες επιδεικνύουν κατά την παραλαβή των προϊόντων, υπογράφοντας παράλληλα ότι παρέλαβαν τα προϊόντα.
Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης στο χώρο του Παντοπωλείου εξυπηρετούνται μέσω των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου