Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Διανομή τροφίμων σε 43 οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων




Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου διανεμήθηκαν σε σαράντα τρεις (43) οικογένειες, που εξυπηρετούνται μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θηβαίων, τρόφιμα (μελιτζάνες, γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη και αυγά), ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια. 


Ιδιαίτερα συγκινητική και αξιέπαινη ήταν η κίνηση δημοτών μας, οι οποίοι, το πρωί του Σαββάτου, μας ειδοποίησαν ότι σε λαχαναγορά της Αθήνας περίσσεψε μεγάλη ποσότητα σε μελιτζάνες και προθυμοποιήθηκαν, με δικά τους έξοδα, να μεταφέρουν το φορτίο στην περιοχή των Θηβών, προκειμένου να διατεθεί για τις ανάγκες του Παντοπωλείου.

Ο μηχανισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενεργοποιήθηκε άμεσα, παρέλαβε το φορτίο και το διατήρησε σε ειδικό ψυγείο που παραχώρησε δημότης στο χώρο της δημοτικής αγοράς,  μέχρι το πρωί της Τρίτης, όπου είχε προγραμματιστεί διανομή.  

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν πυρετωδώς για να γίνει η διανομή προς τις άπορες οικογένειες, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί 140 οικογένειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών. Πρόσφατα εγκριθήκαν από την Επιτροπή του Παντοπωλείου άλλες 20 οικογένειες, ανεβάζοντας τον αριθμό των εξυπηρετούμενων οικογενειών στις 160.

Τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν διανομές και στις υπόλοιπες οικογένειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να είναι γεμάτα τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι  έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων»,  όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Καλάθια έχουν τοποθετηθεί στα ακόλουθα Σούπερ Μάρκετ:

  • Μάμαλης (Συνοικία Πυρί)
  • Γαλαξίας
  • Lidl
  • ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Μy Market

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2262350603, 2262350607 και 2262350600.

Θυμίζουμε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ανοιχτό για προσφορές κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγγελίδη και Πελοπίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου