Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Running out of Time: Τα δημοτικά σχολεία της Θήβας στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής

 



RUNNING OUT OF TIME

RUNNING OUT OF TIMEΤα παιδιά παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Και στέλνουν το δικό τους, ηχηρό μήνυμα κατά της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στη δράση ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας.

Τα δημοτικά σχολεία της Θήβας(1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο), συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας και του Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών έλαβαν μέρος στην παγκόσμια δράση «Running out of Time», με τη διοργάνωση σκυταλοδρομίας, που είχε ως αφετηρία το Τάχι και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Θήβας. Στην Ελλάδα, τη δράση συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

«Σήμερα τρέξατε, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητές. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και δεν έχουμε άλλον. Γι’ αυτό προσπαθούμε να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον, να βάλουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας, να μην σπαταλάμε τους φυσικούς πόρους, που δεν είναι ανεξάντλητοι», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων και αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης όλων των σχολείων αποτύπωσαν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για τον πλανήτη σε εντυπωσιακές ζωγραφιές που δημιούργησαν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Στη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ανακύκλωσης ρούχων στον μοβ κάδο, με νικητή το 7ο Δημοτικό Σχολείο και τιμητική συμμετοχή το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, λαμβάνοντας ως «έπαθλο» δωρεάν εισιτήρια για τον Δημοτικό Κινηματογράφο Θήβας, τα οποία μοίρασε στους μαθητές η πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, κ. Μαρίνα Κατσιμίχα.

Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο αντιδήμαρχος Πλαταιών, κ. Αλέξης Φίλης, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, και ο εκπαιδευτικός και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος.

Θερμές ευχαριστίες στη ΔΗΚΕΘ για την παραχώρηση των εισιτηρίων, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων για τους κάδους ανακύκλωσης(μπλε και μοβ), στη Δημοτική Αστυνομία για τη συμβολή της κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων για την προσφορά των ειδών ένδυσης που χρησιμοποιήθηκαν στον διαγωνισμό ανακύκλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου