Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη η προσφορά του Δήμου Θηβαίων προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

 

Εν όψει της αναπάντεχης και ολέθριας πλημμύρας που βίωσαν οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία, οι συνέπειες της οποίας είναι ανυπολόγιστες, οι Θηβαίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου και συνέδραμαν τα μέγιστα. Η διάθεση προσφοράς και η αλληλεγγύη είναι η μόνη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας απέναντι σε τόσο εκτεταμένες καταστροφές.
Ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνέλεξε πληθώρα ειδών πρώτης ανάγκης (νερά, χυμούς ,γάλατα, ξηρά τροφή, κλινοσκεπάσματα, είδη ατομικής υγιεινής). Η συνδρομή των δημοτών ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Στην οργανωμένη αυτή προσπάθεια μεγάλη ήταν η προσφορά των υπαλλήλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, του Συλλόγου «Ηρακλής», του Συλλόγου «Πίνδαρος»,  του εκπολιτιστικού μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων καθώς και του πολιτιστικού Συλλόγου «Μέλισσα», όπως επίσης των Δημοτικών Ενοτήτων , Λουτουφίου και Μελισσοχωρίου.
Οι επιχειρήσεις Umami, Select, Super Market Κρητικός, Λούκος και άλλες πολλές που συνέφεραν διατηρώντας την ανωνυμία τους, έδωσαν το δικό τους παρών.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε την ξεχωριστή δράση – αγώνα δρόμου «Δρόμος Αγάπης» η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δομβραίνα 1 Οκτωβρίου 2023 και συνέλεξε μεγάλες ποσότητες αγαθών προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Αξιοσημείωτη ήταν, επίσης, και η προσφορά της «Α.Ο. Ελικών». Τα αγαθά πρώτης ανάγκης αφού συλλέχθηκαν και καταμετρήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης (από τον Δρόμο Αγάπης) εστάλησαν στον Δήμο Φαρκαδόνας Νομού Τρικάλων.
Ο διευρυμένος Δήμος Θηβαίων μετέφερε για ακόμα μια φορά το έμπρακτο μήνυμα της αλληλεγγύης με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης που θα ανακουφίσουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των πληγέντων.
Ευχόμαστε όλοι να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες άλλων τέτοιων καταστροφών.

ΔΤ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου